Asociatia Romana a Fiduciarilor law Lansare carte. Fiducia și Trust-ul | Daniel Moreanu (RO)

Lansare carte. Fiducia și Trust-ul | Daniel Moreanu (RO)

Miercuri, 1 martie 2017,  Editura C.H. Beck în colaborare cu autorul, av. dr. Daniel Moreanu, au anunțat lansarea volumului „Fiducia și Trust-ul”.

Evenimentul va avea loc joi, 9 martie 2017, începând cu ora 16.00, în Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Lucrarea „Fiducia și Trust-ul” publicată în 2017 de Editura C.H. Beck, este prima și singura lucrare științifică ce analizează introducerea în sistemul juridic românesc a unei instituții unice, inexistente anterior, și anume Fiducia.

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica: „Redactată cu rigoare terminologică, cu un discurs logic consistent și cu o autodisciplină de cercetare demnă de toată lăuda, lucrarea „Fiducia și Trust-ul” este una dintre cele mai bune lucrări de doctrină juridică elaborate în perioadă postdecembristă în România.”

Fiducia reprezintă un instrument juridic care permite divizarea patrimoniului unei persoane fizice sau juridice, fără a fi necesară constituirea unei entități juridice noi. Aceasta conferă protecție împotriva ipotezei insolvenței fiduciarului și este supusă principiului specializării dreptului de urmărire al creditorilor.

Related Posts